Вујовиќ има зошто да се лути !

Серијата на порази на Вардар продолжи.

На гостувањето кај исклучително силните и добро мотивирани Пик, Вардар постојано беше во негатива. Притискаа, бркаа, се доближуваа но никако не успеваа. Првиот впечаток е дека бројот на изгубени топки беше пресуден.

На натпреварот за волја на вистината и судиската двојка го привлече своето внимание. Некому поради впечатливите оптички помагала на еден од арбитрите, а некому поради нивните одлуки.

Еве еден интересен но апсолутно спорен момент. Пик во напад, судиите судат пенал, погледнете:

На редакцијата, реакцијата од нашиот аналитички центар за ракометните правила и ги потврди сомневањата:

Играчот кој напаѓа кон голот и во моментот кога влегува во просторот од 6 метри, нема посед на топката. Пенал не постои !

Вујо беше во право, но дали неколкуте чудни судиски одлуки беа причина за поразот?

Сподели на
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Се уште СВЕЖО....

ПОСЛЕДНИ 5...