Иван Марковски

Фото РК Металург Легендарното македонско крило Иван Марковски, претставник на новиот бран македонски ракометни стратези. Со Иван разговараме зошто трчањето е толку важен сегмент од новиот ракомет. Кога почнува одбраната и дали одбраната го добива натпреварот? Каков Металург ќе гледаме од есен ? Како успеа да ги задржи Серафимов и Додиќ? Го најавуваме интервјуто со […]

Blitzkrieg

Би било едно од објаснувањата за промените во Металург, а во тој дух и денешната победа против тимот на Струга. Со само неколку одиграни натпревари, а веќе го коментиравме тоа, http://samorakomet.mk/posle-bitka/shto-e-porazlichno-vo-avtokomanda/ и http://samorakomet.mk/analiza/on-the-road-again/, новиот стручен штаб во духот на блицкригот ја трансформураше скопската екипа. Па така иако ростерот сеуште не е комплете, Марковски и Тарабокија […]