Струга 2022, Подот е отепувачка!

Со Струга емотивно е врзана цела Македонија. По повеќе основи. Некои трагични, повеќето, некои комични, некои суштински, некои безвременски. Еве на пример, по Струшките вечери на поезијата, таа, каква што нема друга, Струга е единствена во светот. Таа манифестација со децении беше лична карта, но и најдобар македонски амбасадор. Струга има и темна историја, па […]