Во Автокоманда, духови од минатото

Фото РК Алкалоид Во неколку наврати се обидувавме па и успевавме да направиме паралела со ракометните настани во Автокоманда, некогаш и денес. Натпревар од редовното коло на плеј оф серијата од Македонската лига, кој да, беше очекуван со нетрпение, но натпревар кој донесе неверојатна енергија и заплет. Различни беа гледиштата на овој натпревар, и навивачки […]

Алушевски 2 Бабиќ 2

Наизглед израмнето, всушност овие два на Алушевски вредни титула и куп, а оние 2 на Бабиќ безвредни. Низ призмата на двајцата стратези го одјавуваме последниот нивни дуел за оваа сезона. За Алушевски кој се нафати да седне на клупата на европскиот финансиски раздрман шампион, пофалби за храброста. Многумина не би прифатиле. Тој на хартија ги […]