ТИКВЕШ ГО “НИЧКОСА” ВАРДАР, “ВАЈАРОТ” ОД НЕГОТИНО (ЌЕ) ГО МОДЕЛИРА ВРВОТ НА ТАБЕЛАТА!

Во мојата прва колумна со тема на муабет дека плејофот оваа година ќе биде супер интересен, потенцирав дека покрај трите водечки екипи, од минатата сезона, во Македонија, срамежливо, но финансиски и поткрепено со стручност на клупата, се „јавуваат“ два нови субјекти, кои ќе или ние би сакале да го одлучат шампионот во тековната сезона. Од […]

Славните денови на Македонскиот ракомет…

Се минато ! И не само како заклучок извлечен по вчерашните очајни претстави на двата и историски гледано најдобри Mакедонски тимови, туку и како дедуктивно извлечен заклучок од активностите на сите Македонски клубови во последните три сезони. Ќе почнам одзади. Ниту еден клуб сем Вардар и Пелистер, а имаше неколку кои грчевито се бореа за […]