Министерството за Одбрана, го менува за Министерство за СПОРТ! Борко за плановите на ВМРО ДПМНЕ С3Е9

Совршено ни е јасно дека спортот е непрофитабилна дејност. Од друга страна совршено е јасно, дека спортот е најголем и најдобар промотер на една Држава. Повеќекратна корист има и општество во кое младите се занимаваат со спорт. Што не чини, зошто спортот падна толку ниско и какви се плановите на новата влада на ВМРО ДПМНЕ, […]

Борко Ристовски: Ваучерот е создаден за корупција! С2Е1

Во континуираните обиди, во склад со заложбата на САМО РАКОМЕТ, за подигање на нивото на Македонскиот ракомет, разговаравме со легендарниот Министер за Одбрана на Македонија, Борко Ристовски. Каде е сега, каква е неговата улога во Вардар? Какви се амбициите на Вардар ? Разговаравме и за состојбите во клубовите но најважно за состојбите во Македонскиот ракомет. […]