Далеку е Манхајм

EHF EL

1785 километри е оддалечен Манхајм од Битола. Рајн Некар Ловен е ракометен клуб од Мајнхајм, Германија, настанат како спој на два клуба Кронау и Остриген, во 2002 та година. Салата САП собира вртоглави 14500 навивачи. Два пати ја освојувал титулата во шампионатот, три пати во купот на Германија, сето тоа во последниве години. Од 2009 […]