Clash of the Titans

Старогрчките богови одамна познати по прилично агресивен темперамент. Екранизирани до бесвест, им создадоа компекс на модерниве грци. Но темата сакав да ја спојам со вчерашниот натпревар на неделата. Врвниот спорт одамна е сериозен бизнис. Американскиот фудбал е можеби најинвентивниот, а со тоа и спорт со најголеми приходи. Па така четвртокот навечеr е резервиран за Thursday […]

Who let the dogs out, WHO ?

Какво полуфинале ! Започна нервозно, ПСЖ под огромниот свој притисок, Олбор малку збунети од настанот. За девет минути само 3 гола видовме. Гигантот сепак профитираше. Започна Раул со агресивна и убава одбрана. Атлетата Наи го фрустираше Сандел на десно. Голманите одбранија по нешто, но сепак тука застанаа. Олбор заигра и 7 на 6 па полека […]

PSG KIEL

Што гледавме вечерва? Што можеме да извлечеме како заклучок? Што еден вљубеник во ракомет, би можел да извлече како коментар или како забелешка што ќе се памети? Нема да го анализирам натпреварот, класично, коментаторски туку ќе се обидам да ги извлечам најважните моменти. А ги имаше многу. Вечерва гледавме одличен ракомет. Имавме одличен натпревар, и […]