Младинците во јули на Европско!

Со Раде Стојановиќ, во прекрасното Маврово, во кое за жал во моментов не работи ниту еден капацитет, разговаравме за текот на подготовките за претстојното Европско У20 првенство.

Кадетите одат на Светско !

Сигурно еден од најдобрите Македонски леви бекови, Раде Стојановиќ е на чело на Македонската ракометна кадетска селекција. Минатата година во краток период создаде сериозна селекција од Македонски таленти. Успехот во Рига, пријателските натпревари и подготовките за светското. Како се справува со предизвикот, кои му се постулатите, какви се плановите, дали има таленти, соработката со Бранче, […]