Пелистер ја брани титулата!

Ракометниот викенд, за кој често имав забелешки околу термините, почнува денес. Браво, така треба, ќе ги гледам безмалку сите натпревари со доволно време за подготовка и сумирање впечатоци.

Македонски Ракометни Прегрупирања !?

Фото РК Вардар Викендов исполнет со ракомет, ми понуди неколку теми за размислување, но ми откри и нешто сосема ново. Во фокусот натпреварите во Јасмин и Автокоманда, иако факт е дека и тој во Пролет имал што да понуди. Патувањето од сагата Ракометен туризам, не одведе повторно во Кавадарци. И веднаш ќе заклучам, девојките од […]

Струга 2022, Подот е отепувачка!

Со Струга емотивно е врзана цела Македонија. По повеќе основи. Некои трагични, повеќето, некои комични, некои суштински, некои безвременски. Еве на пример, по Струшките вечери на поезијата, таа, каква што нема друга, Струга е единствена во светот. Таа манифестација со децении беше лична карта, но и најдобар македонски амбасадор. Струга има и темна историја, па […]