Градинарот од Метковиќ и северните соседи

Дека смислата на СЕХА, таканареченото регионално натпреварување, е подзагубена добиваме потврда од ден на ден. Што денеска во Белград ја потврдува мојата теза? Битолчани за 48 часа играат суперлигашки натпревар. На теренот делуваа како на тренинг но со школски состав. Е тука свој придонес има и ликот од насловот! Имено 49 годишниот хрват родум од […]

Конечно во сала !

Фото Денис Дуковски РК Вардар 1961

Видна беше возбудата на оние кои дојдоа да го поздрават двократниот европски шампион во својата нова мисија, Вардар. Со сериозни играчки измени и со една винтиџ тренерска ѕвезда, а омилена во скопските комитски кулоари. И еве веднаш може да почнеме од него. Вујо рече дека му требаат 6-7месеци за да создаде екипа, но исто така […]