Може ли ракометен натпревар да биде Настан?

Фото ГРК Тиквеш Одговорот на ова прашање, го барам низ годиниве наназад. Сведочев на историски моменти, сонувам за нови. Но, постојано со еден прашалник, може ли ракометот да прерасне во сериозен играч во светот на забавата. Да, кратко и јасно, иако недостасуваат еден куп фактори. На пример, сабота попладне, дерби во Кавадарци, гостува двократен европски […]

Вардар покажа респект кон Алкалоид

Фото РК Алкалоид Саботниот натпревар од Супер ракометната лига покажа неколку интересни факти. Вардар за првпат годинава покажа респект кон еден свој противник и заигра од првиот момент со полна пареа. Можеби котелот високиот притисок не го одржуваше континуирано до самиот крај, но и ова доволно беше. Наративите од двете страни различни, но коректни! Шампионот […]