Голот на Пранди, чекорите на Џим и уште некоја контроверза ! ПАСИВНА на САМО РАКОМЕТ

Многу прашина се крена по натпреварот Франција Шведска. Судии нашите Македонци, Славе и Џоле. Едни од најдобрите ракометни судиски парови на планетава Земја. Имаше ли грешки, дали правилата треба да еволуираат и уште многу интересни ракометни теми…

Николов и Начевски, потребнa е институционална поддршка за судиите

Веќе стана традиција ! Најдобрите Светски ракометни судии, наши гости. Со Славе и Џоле за актуелните состојби во Македонскиот клубски и репрезентативен ракомет, за ЕХФ, за развојот на играта и правилата. Како Македонија да го задржи високото ниво на создавање квалитетни судии. Погледнете …

ПАСИВНА, Судиски Неправди со Славе и Џоле

Често ние навивачите со прст покажуваме кон двајца актери на теренот во црно (се почесто и во други бои). Во специјалот ПАСИВНА со помош на двајцата најдобри ракометни судии на светот, Славе Николов и Ѓорѓи Начевски, се обидуваме да разјасниме многу спорни ситуации. Под лупа го ставивме судењето на натпреварот Македонија-Португалија, но прокоментиравме и уште […]

Начевски и Николов, Суперлига од 10 екипи за доброто на Македонскиот ракомет !

Да се биде прв во светот е навистина голема работа. Македонија за среќа родила такви синови. Славе и Џоле, со години се дел од кремот на светскиот ракомет. Ние пак од САМО РАКОМЕТ, сме привилегирани да имаме такви пријатели, соговорници… Уживајте