И волкот сит и овците на број

Можеби најдобро ќе ја опише разврската на овогодинешниов СЕХА Ф4. Во финалето, загрепчани беа на чекор до сензација педесетина минути. Во мечот за бронза за нас позначаен, скалпот на НЕКСЕ конечно на градите на една македонска екипа. Судејќи по сите параметри, разврската конечна, според очекувањата. Никогаш не ја преценував екипата на НЕКСЕ, секогаш велев дека […]

Битолските Зелени

Имаше дискусија за сините и зелени дресови во битолската чаршија. Постарите Чкембари беа задоволни и со едните и со другите. Мојата 4 та спортска љубов, америчкиот фудбал, ми откри нови ракурси на спортот генерално. Таму навистина е важно, но без тајни, за какви дострели и со која метода се гради еден тим. Па следствено на […]

Битолчани дебитанти на СЕХА Ф4

Навистина силно ќе одекнеше веста дека Македонија има двајца претставници во СЕХА Ф4. Пеналите во Скопје и Битола одлучија. Вардар неуспеа но Пелистер е веќе во Задар. Навистина исклучителна тешка задача е пред битолчани. Веспрем на мојата листа на топ 10 клубови во светот е многу високо. Само проклетството не им дозволува да се закитат […]

За Солуна, за Стамбола, Битола не давам!

Всушност комфорната зона ја пронаоѓам во хаосот. Не во хронологијата, никако во извештајот ! Марио Танковски, срамежливо, кренат в раце од Чкембари, пееше за својот клуб. Тој долго време е еден од моите фаворити за среден. Ем стружанец, ем брз, одличен шут, добар преглед, само самодовербата беше прашање. И ако го прашате другар ми Манце, […]

Вардар можел !?

ФОТО СЕХА Лига

ФОТО СЕХА Лига Решивме овојпат да испиеме по една во Русија. За подршка на клубот, на семејството. За демонстрација на став. Има повеќе предности, да се биде пред сала 2 часа пред натпревар. Голема е можноста да видиш голем број од актерите, да поразговараш со нив, да се сликаш, да видиш каква е атмосферата. Се […]

Патот до Задар

Фото СЕХА Лига Задар е најстариот град во Хрватска. Втор по големина во Далмација и 5 ти во Хрватска. Одалечен е околу 1000 километри од Македонија, нешто помалку ако се користи патот покрај Јадранот. Вистинското прашање кое не мачи деновиве, а за кое ќе добиеме конечен одговор до крајот на неделата е колку се далеку […]