Вардар можел !?

ФОТО СЕХА Лига

ФОТО СЕХА Лига

Решивме овојпат да испиеме по една во Русија. За подршка на клубот, на семејството. За демонстрација на став.

Има повеќе предности, да се биде пред сала 2 часа пред натпревар. Голема е можноста да видиш голем број од актерите, да поразговараш со нив, да се сликаш, да видиш каква е атмосферата.

Се ракуваме со еден од нив, цврсто, охрабрувачки му велиме, уплативме илјадарка, За кого ? не праша …

Да скратам, во очите на неколкумина домашни видовме многу страв, неизвесност, можеби и недостаток на самодоверба.

Така и беше. Вардар излезе во најсилниот состав, тој е нема друг, но во неговата игра се чувствуваше напнатост, нервоза, несигурност. Првите минути тешки најтешки. Неколку шутеви завршија многу необично над пречката. Нексе, силно, самоуверено, но сепак без екстра квалитет, полека го презема водството. Но, Вардар се држеше блиску. Дел затоа што успеваше да најде решение во напад, преку Талески, дел поради големото искуство на неколкумината кои се држеа во одбрана. Имаше и публика, повеќе од колку што очекував и добра беше.

Како одминуваше натпреварот, притисокот се избалансира, па и гостите почнаа да грешат. Публиката беше јасна, судиите досудија по една две за обете екипи, но голманите ја направија разликата. Вардар имаше неколку напади за сигурно водство но неуспеа. Вардар имаше и 17 секунди за последен напад на нерешено но неуспеа. Пеналите беа рулет во кој сите бевме свесни дека Вардар ќе изгуби. Зошто? Секогаш е така незнам, космосот одговара.

Вардар ги покажа сите свои можни слабости, недостаток на ротација, недостаток на самодоверба, недостаток на воиграност, и како што ретко се случува лош ден на голманите. Хрватите имаа 16 интервенции нашите само 6 !

Значи Вардар сепак играше добро, погледнато низ статистиката, реализира 30/54, Нексе 32/42, вклучително и пеналите. Вардар имаше 2 изгубени топки, Нексе 10, му недостасуваше дрскост и агресивност па како домаќин имаше само 3 исклучувања а гостите дури 5.

Некако како на сите да ни олесна. Испаднавме ама нема да се мачиме во Задар ! Изгубивме ама бевме блиску !

Ој Вардаре Македонски, ти ја красиш Македонија… одамна не ја пуштаат на разглас !?

23.08.2022 Скопје Македонија

СЕХА Лига 1/4 финале

Вардар 30:32 Нексе, на пенали

Сподели на

ЧИТАЈ РАКОМЕТ СО ГОРАН ЃОРГОНОСКИ....

Се уште СВЕЖО....

ПОСЛЕДНИ 5...