БРЗИ, СИЛНИ и БЕСНИ, или како Кралот одговори на предизвикот

Има еден настан кој мора да се одбележи. Во еден момент, кога во континиутет бевме незадоволни од судењето на Турците, од кои нескриено сите очекувавме малку ветар в едра, кон нив полета импровизирана топка изработена од згужвано знаменце, дел од одличниот декор в салата. Серафимов појде кон него и го подигна од подот, и кога на момент се исплашивме дека ќе го однесе до судиите, незнам зошто воопшто таква мисла ни пролета, тој го отвори го испегла и го бакна Македонското знаме! Знаевме тогаш, овие деца се дојдени овде да победат !!!

Денот Д за Кралот!

Дочекан како величина, денес исправен пред најголемиот тест. Дали Кралот успеа да ја вметне својата филозофија во главите на играчите, дали тие му веруваат и впрочем дали е тој вистинскиот ракометен експерт како решение за долги пруги?

Катастрофа од епски размери ! Фарски ја размонтира Македонија!

Фото Фарските Острови Во еден прекрасен ден, кога Македонците им ставија до знаење на сите непријатели дека Македонија не е за распродавање и по конечниот распад на една криминално предавничка влада, следеше огромен шок за мене. Фарски ја размонтитра Македонија и во Скопје доаѓаат на реванш како тотални фаворити со депозит од 7 разлика. Што […]

Пелистер ја брани титулата!

Ракометниот викенд, за кој често имав забелешки околу термините, почнува денес. Браво, така треба, ќе ги гледам безмалку сите натпревари со доволно време за подготовка и сумирање впечатоци.

Министерството за Одбрана, го менува за Министерство за СПОРТ! Борко за плановите на ВМРО ДПМНЕ С3Е9

Совршено ни е јасно дека спортот е непрофитабилна дејност. Од друга страна совршено е јасно, дека спортот е најголем и најдобар промотер на една Држава. Повеќекратна корист има и општество во кое младите се занимаваат со спорт. Што не чини, зошто спортот падна толку ниско и какви се плановите на новата влада на ВМРО ДПМНЕ, […]

Левица воведува здравствено и пензиско осигурување за спортистите!

Во најновата епизода од САМО РАКОМЕТ подкастот Без институционална поддршка нема Спорт! Совршено јасно за секој спортски работник и колектив. Зошто грижата на државата за спортот е толку мала, зошто е селективна, може ли подобро? Што е потребно за да се смени тажната слика и состојбите на работ на егзистенција во спортот? Отвараме серија разговори […]