Веселин Вујовиќ: За прв пат Вардар е фаворит !

САМОРАКОМЕТ . Следат неколку силни дуели во низа, Монпеље, Кил па реваншот со Олбор. Вечерва со Монпеље. Тие играат променливо но чинам големо изненадување сепак беше високата победа над Кил. Таму се истакнува централниот бек Вилмино.  Дали Вардар е подготвен за Монпеље?

Веселин Вујовиќ . Тие дома изгубија од Сесон и изиграа лошо. Многу подобро играат дома отколку нагости. Таа екипа има многу млади играчи. Тој е мојот впечаток. Но и нив мора да ги исконтролираме, тие се навикнати на страшно јак ритам страшно јак ракомет, секој викенд имаат утакмица каква што ќе биде вечерва. Тие се навикнати на тоа. Имавме неколку тренинзи и сум сигурен дека Вардар ќе биде подготвен.

Сепак ќе биде многу тешко и од причина што сега за првпат сме ние во улога на фаворити, во која не сме биле и затоа што тие доаѓаат од францускиот ракомет кои го уништија Кил, го разбија и затоа што имаме 4 французи. А секогаш е тешко да играш против екипи од твојата земја. Тоа го знам и од своето искуство. Мораат да бидат психолошки толку јаки, затоа што некој ќе му каже, ајде срам да тие играш таму за Вардар проти своите пријатели другари од репрезентација. Ќе пробам да ги убедам дека пред и после утакмица се пријатели но дека мора да се борат за својот клуб и својот леб, тоа е чист професионализам, се надевам дека ќе успеам во тоа.

САМОРАКОМЕТ . Ајде и една калкулација за натпреварот со Монпеље, во еден математички модел пресметав дека Вардар ќе победи со 32-29, која е вашата прогноза.

Веселин Вујовиќ . Јас потпишувам, хахах веднаш, мислам дека ќе биде помал резултатот но веднаш потпишувам !

Извадок од мега интервјуто на Веселин Вујовиќ за саморакомет, сработено на 11.Октомври, кое ќе биде објавено во петок 15.Октомври.

Сподели на

ЧИТАЈ РАКОМЕТ СО ГОРАН ЃОРГОНОСКИ....

Се уште СВЕЖО....

ПОСЛЕДНИ 5...