Вујовиќ има зошто да се лути !

Серијата на порази на Вардар продолжи.

На гостувањето кај исклучително силните и добро мотивирани Пик, Вардар постојано беше во негатива. Притискаа, бркаа, се доближуваа но никако не успеваа. Првиот впечаток е дека бројот на изгубени топки беше пресуден.

На натпреварот за волја на вистината и судиската двојка го привлече своето внимание. Некому поради впечатливите оптички помагала на еден од арбитрите, а некому поради нивните одлуки.

Еве еден интересен но апсолутно спорен момент. Пик во напад, судиите судат пенал, погледнете:

На редакцијата, реакцијата од нашиот аналитички центар за ракометните правила и ги потврди сомневањата:

Играчот кој напаѓа кон голот и во моментот кога влегува во просторот од 6 метри, нема посед на топката. Пенал не постои !

Вујо беше во право, но дали неколкуте чудни судиски одлуки беа причина за поразот?

Сподели на

ЧИТАЈ РАКОМЕТ СО ГОРАН ЃОРГОНОСКИ....

Се уште СВЕЖО....

ПОСЛЕДНИ 5...