КИЛ Шампионски

Кил го разоружа Сегед.

Фото ЕХФ

На Сегед некако посебно сум му лут. Ама ете незнам зошто. И дека се просечен тим коментирав после првиот дуел со Вардар. Зошто Пик му бил редовен муштерија на Вардар ?

А дека Кил не случајно станал европски првак, сепак ќе мора да се докаже.

Синоќа разликата беше очигледна. Ја создаваа на сите позиции, голман, бековска линија, крила, одбрана. Носени на крилата на исклучителните Дувњак, Ландин и Сагосен, не му оставија простор на Сегед воопшто да размислува за добар резултат.

И самата статистика доволно говори, Кил 65% успешни напади, Сегед 55%, Одбрани Кил 36%, Сегед 27%.

Сподели на

ЧИТАЈ РАКОМЕТ СО ГОРАН ЃОРГОНОСКИ....

Се уште СВЕЖО....

ПОСЛЕДНИ 5...