Паметам

Кога Металург примаше по 4 голови во полувреме во лигата на шампионите денеска само во првото 20. Паметам и кога со автобус се патуваше 2-3 дена … ама бевме низ југославија на … матурска екскурзија. Паметам и чичко Доне касапот колкав мев имаше … а небеше ракометар. И донесов одлука да не ја анализирам играта ниту во напад ниту во одбрана.

Паметам дека Барса неможеше да не победи во Скопје… Адемар е на 8 та позиција во моментов. Паметам и дека за 5 минути билетите ги снемуваше. Паметам дека играта на Металург ја анализираа сите ја фалеа ја кудеа … паметам дека дерби беше каде и да играше … Долго време сакам да му поставам прашање на сопственикот каков е долгорочниот план и дали го има, какво е влијанието на долгогодишната анемија врз играчите врз младинците, врз кадетите, што разговара со тренерите што бара од нив а што им дава … да клубот е приватен но гордоста е наша скопска македонска … ух многу ми е тешко !

Ветувам дека ќе сторам напор да обезбедам одговор на овие прашања !

Пред крај еве извадоци од статистиката од натпреварот со Адемар ! Шутеви кон гол Адемар 44 Металург 43 Одбрани на голмани Адемар 11 Металург 3 Голманите пред стрелачки вод, одбраната повлечена негде од првата минута на првото полувреме.

И како за крај секое зло за добро, солидна минутажа и можност за стекнувања искуство добија Серафимов, Лазаревски, Младеновиќ, како потенцијални репрезентативци … можеби највеќе Додиќ, штета што малиот сеуште не го повикавме да игра за Македонија.

Со љубов кон спортот, ракометот, за Македонија

17.11.2020 EХФ Европска лига

Адемар Леон 41 Металург 32

Сподели на

ЧИТАЈ РАКОМЕТ СО ГОРАН ЃОРГОНОСКИ....

Се уште СВЕЖО....

ПОСЛЕДНИ 5...