Каде се во моментов ?

Фото ДЕРБИ

Или поднасловот би гласел, како Пелистер и Вардар инвестираа изминативе години.

Изпровоциран од темата странци кои оставиле белег во Македонскиот ракомет, апропо заминувањето на голем број од нив секоја година, решив малку да истражам.

Почнувам со Шампионот, Пелистер, а во следните денови ќе го прочешламе и Вардар.

Текстот ќе биде штур, краток и едноставен, ќе ги набројам играчите и нивните сегашни дестинации. Па на крајот заедно ќе се обидеме да извлечеме заклучок. Однапред се извинувам доколку некого прескокнам или ја промашам неговата сегашна дестинација. Воедно Ве повикувам, доколку имате информации да ми ги испратите. Ви благодарам.

И редоследот можеби не е хронолошки најпрецизен, но еве како изгледа:

Ловро Јотиќ: Вардар, Лајпциг, Нексе

Јосип Периќ: Татабања

Матео Мараш: Татабања

Томислав Кушан: Вецлар, Лимож

Невен Стјепановиќ: Катар

Марин Вегар: Констанца

Стипе Мандалиниќ: АЕК

Мирко Радовиќ: Ловќен

Елмир Граџан: Олимпијакос

Немања Обрадовиќ: Татабања, Партизан

Мартон Секељи: Татабања

Рение Табоада: Не успеав да најдам информација

Божиќ Павлетиќ: Трембле

Хенебер: Алборг, Фредериција

Давиес: Шартр

Мохамед Суси: Арапски земји

Хосни: Арапски земји

Каспер Кисум: Свети Рафаел

Нилсен: Не успеав да најдам информација

Се стекнува впечаток дека на повеќето кариерата им тргнала во надолна линија по заминувањето од Битола?!

Сподели на

ЧИТАЈ РАКОМЕТ СО ГОРАН ЃОРГОНОСКИ....

Се уште СВЕЖО....

ПОСЛЕДНИ 5...