Последните 30 секунди !

Во морето правила од ракометната игра, а прилично често поставено во погрешен контекст, правилото за последните 30 секунди.

Погледнете ги последните секунди од натпреварот во Загреб, помеѓу домаќините Загреб и Елверум

Во ситуацијата кога играчот на Загреб, пивотменот, требаше да изведе слободен удар, одбрамбениот играч ко повлече за дресот а судијата ја прекина играта. За жал на штета на домаќините тој само усно го опомена одбрамбениот играч. Вистинската казна за попречување и активно блокирање во последните 30 секунди е црвен картон и пенал.

Загребчани со право лути на судиите !

Сподели на

ЧИТАЈ РАКОМЕТ СО ГОРАН ЃОРГОНОСКИ....

Се уште СВЕЖО....

ПОСЛЕДНИ 5...