Македонија прва во својата група !

Според очекувањата, иако многу нервозно, и всушност прилично тешко во самиот финиш Македонките ги совладаа своите јужни соседки.

Натпреварот кој за нас апсолутно ништо незначеше очигледно и ракометарките така го доживееа. Имајќи самодоверба во квалитетот и подготвеноста очекуваа победата сама да дојде.

Но кога стручниот штаб забележа дека на повидок би била сензација за која веднаш е подготвена и медиумска хајка од политички контекст, ја сменија одбраната и на крилата на ќерките на нашите фудбалски јунаци ја одбранија честа пред се !

Одбраната 5-1 со Седлоска напред и овозможи на Мицевска еден куп одбрани доволни за победа !

А сега до утрешното извлекување ќе трепериме и ќе сонуваме !

Сподели на

ЧИТАЈ РАКОМЕТ СО ГОРАН ЃОРГОНОСКИ....

Се уште СВЕЖО....

ПОСЛЕДНИ 5...