ПРОЗОР

Во предвечерие на годишнината од легендарната битка за Прозор, се водела во текот на 15 и 16 февруари 1943 година, во склоп на четвртата непријателска офанзива, Другарот Тито ја дал легендарната наредба

“Прозор мора да падне”

Истата низ годините добила и поинаква интерпретација па неретко ја слушаме и како

Прозор несмее да падне !

За Автокоманда, за Скопје,за ракометна Македонија

МЕТАЛУРГ НЕСМЕЕ ДА ПАДНЕ !

ЕХФ ЕЛ Скопје 14.02.2021

Металург 19 Плок 38

Сподели на

ЧИТАЈ РАКОМЕТ СО ГОРАН ЃОРГОНОСКИ....

Се уште СВЕЖО....

ПОСЛЕДНИ 5...