Шампионите со нови трофеи


Победниците на ДЕЛО ЕХФ ФИНАЛ4 2021 ќе станат првиот тим што ќе го подигне сосема новиот трофеј во Лигата на шампионите на ЕХФ.

Трофејот е редизајниран за да помогне во пристигнувањето на новата маркетингшка ера на ракометот, во контекст на промените во тековната сезона, прва во која се водат премиерните европски натпреварувања за мажи и жени со иста прогресија и играчка структура.

Вкупно 27 дизајни беа примени за време на тендерската постапка за новиот трофеј, од компании и уметници во 12 различни европски земји. Агенцијата победник беше Sustain Awards од Оико Дизајн Офис, шпанска агенција со седиште во Барселона, специјализирана за дизајнирање и производство на еколошки одговорни трофеи. Победничкиот дизајн претставува гол и го одразува динамичното движење на топката што ја погодува целта. Мрежата е во форма на штит, наменета да ја рефлектира тимската природа на ракометот и потребата за поврзување во рамките на тимот.

Трофеите се високи 80 см, ширина 57 см и тешки 10 кг. Медалите на победниците се отсечени од централниот пентагон во рамките на трофејот, поврзувајќи ги директно со него. Победниците и на ДЕЛО ЕХФ ФИНАЛ4 во Будимпешта и на ЕХФ ФИНАЛ4 во Келн ќе подигнат идентични трофеи.

Дизајнерката Салва Кодина изјави: „Од гледна точка на дизајнер, ќе биде многу интересно, а во исто време и многу возбудливо, да се види како играчите реагираат и комуницираат со трофејот“.

Сподели на

ЧИТАЈ РАКОМЕТ СО ГОРАН ЃОРГОНОСКИ....

Се уште СВЕЖО....

ПОСЛЕДНИ 5...