За Вардар чиста 10 ка !

Рубриката на кумашинот CATCH THE MATCH, ја сметам за една од најиздржаните како по идеја и концепт така и по нашиот ангажман околу неа.

Во многу наврати изминатава година покажавме дека сме многу блиску во предвидувањата и очекувањата. Во одредени написи погледнувавме срамежливо кон кладилниците и коефициентите. Неретко тие знаеа да погрешат па шеретски тврдевме дека кладилниците од ракомет не се разбираат.

Е ама времињата се сменија па никако неможеме да ги изненадиме. Или никој.

Вардар вечерва има чиста 10.

Еден не така стар, но прилично духовит па и би додал помалку култен српски филм ја обработуваше темата на неверството, љубовта, борбата на ангелот со ѓаволот. Е во него, во некое од продолженијата, имаше еден лик кој во една безизлезна ситуација вели:

“Мислим шта речи еееј”

Tака некако се чувствуваме денеска во рубрикава. Што да се каже, Кил е институција. Вардар можеше да биде.

Се што вечерва ќе се случува и нема да биде пораз поголем од 5-6 разлика за нас ќе биде фер. Се над 5-6 ќе биде бруталната реалност, а реми или победа SF.

Џомба изјави дека покрај повредените и болните играчи има и други пропратни работи кои влијаат на формата. Е токму тие нас најмногу не загрижуваат.

Вујовиќ пак посака две од три, или меѓу редови ако нема тв пренос полесно би ни било.

Како и да е, на повидок е расплетот околу сагата Вардар. Веќе на 16 ти се соочува со Еурофарм Пелистер, во натпреварот на сезоната. А тогаш ќе знаеме во која боја ќе продолжи да чекори ракометна Македонија.

Црвено-црна или Зелена.

Вечерва во 20,45ч, Вардар нагости кај Кил !

Сподели на

ЧИТАЈ РАКОМЕТ СО ГОРАН ЃОРГОНОСКИ....

Се уште СВЕЖО....

ПОСЛЕДНИ 5...