EHF …

Рака на срце кој губи има право да се лути.

Во повеќе наврати арбитрите од највисокото ниво ни се под опсервација. Од нив очекуваме високи перформанси, професионалност и одлучност. За жал низ годините, македонските клубови се соочувале со лошо судење. Се соочувале и со тенденциозно, а границата е тенка.

Вардар повторно загуби од Кил. Но овојпат Вардар играше пристојно. На почетокот на второто полувреме видовме една спорна ситуација. Во текот на натпреварот имаше повеќе такви, но ја издвоивме оваа како почиста. Погледнете:

Прашање упатено до нашиот Центар за Анализа на Ракометните Правилата и нашиот Ѓорѓи Начевски, дали прекршокот на играчот на Вардар требаше да се санкционира со пенал ?

Ситуацијата е прилично едноставна. Крајниот одбрамбен играч е во движење и го соборува напаѓачот на линијата од 6 метри во моментот кога упатува удар ! Пенал !

Судиите повторно погрешија !

Сподели на

ЧИТАЈ РАКОМЕТ СО ГОРАН ЃОРГОНОСКИ....

Се уште СВЕЖО....

ПОСЛЕДНИ 5...