Правдата е задоволена !

Во четврток на Василица, започнува европското првенство во ракомет за мажи.

Македонија има претставници во сите нивоа, играчки, делегатски, организациски и судиски.

За да, дел од нашите оценки, во поглед на судиските парови, добијат валидација се погрижи ЕХФ со вчерашното соопштение. Го пренесуваме во целост:


Европската ракометна федерација номинираше уште двa дополнителни судиски парови за ЕХФ ЕУРО 2020 година за мажи. Двата пара се Ларс Јорум и Хавард Клевен од Норвешка, како и Шарлот и Јулија Бонавентура. Тие ќе им се придружат на двојките кои веќе се присутни во Унгарија и Словачка. Машкиот ЕХФ ЕУРО 2022 започнува на 13 јануари со девет натпревари кои се играат во првиот ден. Судиските номинации за овие натпревари ќе бидат објавени во догледно време. Штом ќе бидат потврдени номинациите за следните натпревари, тие ќе бидат достапни и на eurohandball.com.

Во меѓувреме ЕХФ ги објави и номинациите за судиите за првите натпревари, погледнете ги:

MATCH DAY 1

Thursday 13 January

Group A

Slovenia vs Macedonia: Radojko Brkic / Andrei Jusufhodzic (AUT) 
Denmark vs Montenegro: Bogan Stark / Romeo Stefan (ROU)

Group B

Hungary vs Netherlands: Mirza Kurtagic / Mattias Wetterwik (SWE) 

Group C

Serbia vs Ukraine: Lars Jorum / Havard Kleven (NOR)
Croatia vs France: Vaclav Horacek / Jiri Novotny (CZE)

Group E

Spain vs Czech Republic: Ivan Pavicevic / Milos Raznatovic (MNE)
Sweden vs Bosnia and Herzegovina: Adam Biro / Oliver Kiss (HUN)

Group F

Russia vs Lithuania: Jonas Eliasson / Anton Palsson (ISL)
Norway vs Slovakia: Arthur Brunner / Morad Salah (SUI)

Сподели на

ЧИТАЈ РАКОМЕТ СО ГОРАН ЃОРГОНОСКИ....

Се уште СВЕЖО....

ПОСЛЕДНИ 5...